Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Voldoende vocht

Drink genoeg! Vooral bij warm weer is het belangrijk voldoende vocht tot je te nemen om uitdroging te voorkomen. Een veelgehoorde misvatting is dat een mens 2 liter water per dag nodig heeft, echter geldt dit voor de totale inname van drinkvocht.

Met deze tips zorgt u er voor dat u niet te weinig drinkt:

  1. Kies bij voorkeur water om te drinken. Dit is de makkelijkste, de gezondste en de goedkoopste manier van drinken. Geef je water eventueel meer smaak door wat fruit en kruiden toe te voegen, bijvoorbeeld: munt en limoen, aardbeien en basilicum, een schijfje sinaasappel etc.
  2. Drink met warm weer gerust 2 liter vocht. De minimale aanbeveling voor volwassenen is 1,5 liter drinkvocht per dag, voor ouderen is dit meer, namelijk 1,7 liter per dag. Het kan helpen om op gezette tijden een glas water te drinken, maak het drinken van water een onderdeel van je dagelijkse routine.
  3. Neem een flesje water mee wanneer je op pad gaat. Op deze manier heb je altijd iets te drinken bij je en drink je automatisch meer. Wanneer je thuis bent kan het helpen om een kan water op tafel te zetten. 
Laat een reactie achter

Aanmelden voor nieuwsbrief


Contact

Beemsterburgwal 18
1441KB Purmerend
Telefoon: 0299-606143
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl