Deze repen zijn ideaal als verantwoord tussendoortje en ook nog eens heel lekker! De hoeveelheden die ik heb gebruikt zijn voldoende voor ca. 10 reepjes.
Ingrediënten:
– 150 gram dadels zonder pit
– 1 theelepel vanille aroma
– 2 eetlepels 100% pindakaas
– 2 eetlepels plantaardige melk (ik gebruikte kokosmelk van alpro)
– 60 gram havermout
– 2 eetlepels water
– 50 gram pinda’s
– 100 gram pure chocolade
Bereiding:
1. Laat ze dadels een kwartiertje in warm water wellen zodat ze wat zachter worden.
2. Doe de dadels samen met de vanille aroma, pindakaas en 2 eetlepels plantaardige melk in de keukenmachine en meng dit tot een geheel.
3. Haal 3/4e van het mengsel uit de keukenmachine en houd dit even apart. Voeg de havermout toe aan het mengsel wat nog in de keukenmachine zit en mix dit goed door elkaar.
4. Bekleed een vierkante bakvorm (zelf gebruikte ik een ovenschaal) met bakpapier en smeer hier het mengsel met havermout wat nog in de keukenmachine zit over heen.
5. Smeer daarna het mengsel zonder de havermout over dit laagje heen, strooi daarna de pinda’s er over heen en druk goed aan zodat ze er een beetje in zitten. Laat 2 uur in de koelkast staan.
6. Zodra dit klaar is snijd je deze plak in reepjes.
7. Smelt de chocolade au bain marie en dompel de reepjes in de chocolade.
Mocht je wat zuinger willen doen met chocolade dan kun je de chocolade ook een beetje over de reepjes heen smeren.
8. Laat dit afkoelen zodat de chocolade stolt en klaar zijn jouw verantwoorde reepjes!