Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
– 2 courgettes
– olijfolie
– ras el hanout van Jonnie Boer
– 100 gram volkoren couscous
– 2 eetlepels amandelschaafsel
– 80 gram feta
– Het sap van een halve citroen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte door midden.
2. Hol de courgettes uit met een lepel, en leg het vruchtvlees even apart.
3. Meng 1 eetlepel olijfolie met een theelepel ras el hanout. Besmeer de courgettes hier mee.
4. Leg de courgettes op een bakplaat en zet voor 25 minuten in de oven.
5. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Rooster het amandelschaafsel in een pan zonder olijfolie, totdat het lichtbruin kleurt, leg daarna even apart.
7. Bak in dezelfde pan het vruchtvlees in een beetje olijfolie voor ca. 3 minuten. Laat dit daarna wat uitlekken in een zeef.
8. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng dit daarna samen met 1 eetlepel ras al hanout, het vruchtvlees, het sap van de citroen en een deel van het amandelschaafsel door de couscous. Houd een beetje amandel over voor de garnering.
9. Vul de gegrilde courgettes nu met het couscous mengsel en eet smakelijk!