Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Pasta met avocado saus

Dit recept is eigenlijk bedoeld als een pasta salade, maar je kunt het ook prima warm eten. Door de combinatie van de warme pasta met koude cottage cheese, wordt het een lauw warm recept. Mocht je het warm lekkerder vinden dan kun je de cottage cheese nog even mee verwaren in de pan. Als je het als salade wil eten dan laat je eerst de pasta afkoelen. Het gerecht is hoe dan ook heerlijk!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
– 60 gram pijnboompitten
– 150 gram ongekookte volkorenpasta
– 1 rode ui
– 200 gram cherrytomaten
– 1 teen knoflook
– 1,5 avocado
– 1 theelepel citroensap
– Olijfolie
– 200 gram cottage cheese
– 70 gram rucola

Bereiding:
1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie totdat ze lichtbruin kleuren. Leg daarna apart om af te koelen.
2. Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snipper de ui en fruit dit aan in een pan in ca. 3 minuten. Doe dit alvast in de blender voor de volgende stap. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en bak deze nog ca. 2-3 minuten in de pan (Als je er een salade van maakt is het niet nodig de tomaatjes eerst te bakken).
4. Snijdt de knoflook in stukjes. Snijdt 1 avocado in tweeën en haal het vruchtvlees er in stukjes uit. Bewaar de andere avocado om door het gerecht te mengen.
5. Voeg bij de blender waar de ui al inzit, de cottage cheese, knoflook, avocado, de helft van de pijnboompitten, citroensap en 3 eetlepels kookvocht van de pasta in de blender en mix dit tot een dikke saus.
6. Snijd de andere halve avocado in grovere stukken en men dit samen met de saus en de cherrytomaatjes door de pasta. Voeg als laatste de rucola toe en roer dit er door heen.

Laat een reactie achter

Contact

Oasestraat 75
1448NR Purmerend
Telefoon: 0653191051
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl