Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Courgette lasagne

Recept voor 3-4 personen

Bij het maken van deze courgette lasagne heb ik wel lasagnebladen gebruikt, maar veel minder dan wat ik normaal zou doen omdat de courgette ook als een soort van vervaning kan dienen. Doordat je minder lasagnebladen gebruikt bevat dit gerecht minder kcal.
Ik gebruikte en ovenschaal van ca. 25 cm, zo is de lasagne in 4 mooie gelijke stukken te verdelen.

Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– Olijfolie
– 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
– 2 courgettes
– 250 gram ricotta
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 60 gram volkoren lasagnebladen (ongekookt)
– 20 gram geraspte kaas.

Bereiding:
1. Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Fruit dit kort op laag vuur aan in een eetlepel olijfolie.
2. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit sudderen op laag vuur.
3. Snijd de courgette in de lengte in plakken. Dit gaat het makkelijkst als je de courgette eerst in de breedte door de helft snijdt, en daarna de courgette rechtop zet en van boven naar beneden in lange plakken snijdt.
4. Grill de plakken courgette kort totdat ze licht goudbruin worden. Dit kan in een grillpan of in een grilijzer.
5. Meng in een kommetje de peterselie door de ricotta heen. Voeg indien gewenst een klein beetje peper toe.
6. Vet de ovenschaal ligt in en bedek met een laagje lasagnebladen zodat de bodem is bedekt. Giet ongeveer de helft van het tomatenmengsel hierover en bedek dit dan weer met een laag courgette.
7. Smeer het ricotta mengsel over de de plakken courgette heen, en herhaal vervolgens de stappen hierboven. Zelf eindig ik altijd met een laag courgette.
8. Garneer de lasagne met wat geraspte kaas en bak voor 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Contact

Oasestraat 75
1448NR Purmerend
Telefoon: 0653191051
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl