Zelf ontbijt ik in de wintermaanden regelmatig met een lekker warm en voedzaam schaaltje Havermout. Met dit ontbijt haal ik met gemak de lunch dus vooral op drukke dagen zorg ik dat ik in ochtend genoeg tijd heb om rustig te ontbijten. Nu de temperatuur toch langzaam iets stijgt en we hopelijk toch wel richting de zomertemperaturen gaan ben ik opzoek gegaan naar een net zo voedzaam, fris en snel ontbijt.
Ik kwam uit bij de Overnight Oats. Dit is een koude havermoutpap die je de avond van te voren klaarmaakt zodat de havermout rustig de tijd heeft voldoende vocht op te nemen. Echt heerlijk, probeer het eens:
Ingrediënten
30 gram havermout
80 ml magere Griekse yoghurt (bijvoorbeeld Total 0%)
120 ml amandelmelk (Almond Dream) of Sojamelk light of gebruik gewone magere of halfvolle melk
1/2 banaan in stukjes
kaneel
heel klein beetje zout
voeg eventueel een halve eetlepel chia zaad toe (verkrijgbaar in goede gezondheidswinkels). Chia zaad is een vezelrijk en voedzaam zaad wat als vervanger voor lijnzaad gebruikt kan worden.
Bereiding
Maak je ontbijt ’s avonds klaar: meng in een schaaltje de ingrediënten goed door elkaar, dek af en laat ’s nachts in de koelkast staan. Haal het schaaltje ’s ochtends uit de koelkast en tast toe.
Toppings
Varieer eens met extra toevoegingen als geraspte kokos, zonnebloempitjes of vers fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, perzik, nectarine etc. Voeg deze in de ochtend toe aan je schaaltje havermout. Wil je jezelf extra verwennen smelt dan 1 kleine lepel amandelboter of pindakaas in de magnetron en giet dit over je havermout. .. mmmm net een gebakje!
hoi monique,
dat ontbijtje ziet er lekker uit !
ga ik zeker een keer proberen !
groetjes bets 🙂
Echt Super lekker!! Ik was er zelf nooit opegokmen om havermout in de blender te doen. Een aanrader voor iedereen die s ochtends weinig tijd heeft maar toch gezond wil eten. Het vult enorm!