Salade met makreel en rode biet
Hoeveelheden zijn voor 2 personen, bereidingstijd 20-25 minuten
Ingrediënten
300 gram gekookte aardappels (met schil)
500 gram voorgekookte rode bieten (in de supermarkt in de koeling bij de groenten)
200 gram gerookte makreel
4 eetlepels geknipte bieslook
2 eetlepels mayonaise of fritessaus
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
Bereidingswijze
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verwarm de bietjes in een pannetje water.
Maak ondertussen de dressing door de mayonaise, mosterd en rode wijnazijn te mengen.
Als de bietjes opgewarmd zijn snijd je ze in blokjes. Snijd de gekookte aardappels in grove stukken.
Serveer dit op een bord. Pluk de gerookte makreel uit elkaar en verdeel over de borden. Strooi de bieslook er overheen en verdeel de dressing over het gerecht.