Ovenschotel met pompoen en pasta (2-3 personen)
150 gram volkoren pasta
1 ui gesnipperd
400g pompoen in blokjes of 1 doosje pompoenblokjes (450g – vriezer Albert Heijn)
1 blik tomatenblokjes (400g)
100 gram gerookte kipreepjes
60 gram oude kaas geraspt
2 eetlepels olie
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui in 2 eetlepels olie gedurende 3 minuten.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe samen met de gerookte kipreepjes en breng op smaak met peper en zout.
Laat 3 minuten pruttelen.
Meng de pasta met de pompoen en schep in een ovenschaal.
Bestrooi met geraspte kaas, plaats in de oven en bak in ca. 20 minuten goudbruin.
Tip: de ovenschotel kan een dag van te voren al worden klaar gemaakt.