Recept voor 2 personen
Ingrediënten
– 200 gram volkoren pasta (ongekookt afwegen)
– 1 stronk broccoli
– 60 gram ongezouten cashewnoten
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 200 gram cherrytomaatjes
– 2-3 eetlepels pesto
Bereiding:
1. Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijdt de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes en kook ca. 5 minuten.
3. Rooster de cashewnoten voor ca. 3 minuten in de pan zonder olie en leg daarna even apart.
4. Pers de knoflook of snijdt fijn en fruit even aan in de olijfolie. Doe de broccoli in de pan bij de knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en voeg samen met de pesto en de cashewnoten toe en roer nog een paar minuten mee.
Je kunt de pasta toevoegen aan deze pan maar je kunt deze ook apart serveren, zo kun je goed bepalen hoe veel pasta je eet.
Hou je van een wat vollere romige pasta? Dan kun je samen met de pesto eventueel 2-3 eetlepels creme fraiche toevoegen.