Recept voor 2 personen
Ingrediënten
-350 ml groentebouillon
-1 ui
– teen knoflook
– 1 courgette
– 200 gram cherry tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 170 gram orzo
– 20 gram amandelschaafsel
– 1 eetlepel oregano
Bereiding:
1. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook uit of snijd fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de cherrytomaten.
2. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie 2 minuten op middellaag vuur aan. Voeg de orzo toe, bak 1 minuut mee en voeg daarna de bouillon toe. Dek af met een deksel en laat 8-10 minuten koken. Roer af en toe door om te voorkomen dat de orzo aan de bodem plakt.
3. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge pan zonder olie totdat het een beetje begint te verkleuren. Haal uit de pan en leg even apart.
4. Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en bak daarin de courgette, knoflook en oregano in ca. 6-8 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
5. Als de orzo klaar meng je alles door elkaar en garneer het met het amandelschaafsel.