Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel
– olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 100 gram volkoren couscous
– 1 blikje kikkererwten
– ½ theelepel komijn
– een snufje chilipoeder
– 1 rode paprika
– 1 avocado
– 150 gram cherrytomaten
Dressing:
– 1 theelepel honing
– 1 eetlepel water
– 3 eetlepels mayonaise
– een snufje zout en peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokje. Ik heb de aardappel niet geschild maar mocht je het lekkerder vinden om dit wel te doen dan kan dat.
3. Meng de paprikapoeder en een eetlepel olijfolie door de zoete aardappel en verdeel de blokjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om met water. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de kikkererwten met de komijn en chilipoeder goudbruin.
6. Snijd de paprika in stukjes en bak een aantal minuten in een pan. Ik deed dit in de pan bij de kikkererwten, dat scheelt afwas!
7. Snijd de cherrytomaten doormidden en snijd de binnenkant van de avocado in stukjes.
8. Men de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
9. Verdeel de couscous over 2 kommen en verdeel hier de zoete aardappel, kikkererwten, paprika, tomaatjes en de avocado overheen. Voor het zicht is het leuk om dit georganiseerd te doen.
10. Verdeel de dressing over de bowls en eet smakelijk!