Voor 10 appelflapjes
Ingrediënten:
– 5 vellen filodeeg
– Olijfolie
– 1 appel
– 1 eetlepel rozijnen
– 30 gram pecannoten, fijngehakt.
– 1 theelepel kaneel
– Honing
Bereiding:
1. Laat de filodeegvellen ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de vellen deeg in 4 vierkantjes, hier maak je 2 flappen van. Het ene vierkantje smeer je heel licht met olijfolie in, waarna je het andere vierkantje erop legt. Dit doe je voor alle vellen.
3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng dit samen met de rozijnen, kaneel en de helft van de pecannoten door elkaar. De andere helft pecannoten bewaar je voor de garnering.
4. Beleg de vierkantjes filodeeg met het mengsel. Gebruik niet té veel je moet ze nog dichtvouwen. Vouw de vellen dicht tot appelflappen. Mocht het deeg niet goed gevouwen blijven kan je proberen een drupje honing er tussen te doen zodat het een beetje plakt.
5. Besprenkel de flappen daarna heel licht met honing en garneer met wat pecannoten.
6. Bak 10-15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.