Eiwitrijke tussendoortjes
Vorige week kregen wij de vraag of we eiwitrijke gerechten/tussendoortjes kunnen posten. En jawel, dat kunnen we!
Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn met name: Vlees, vis, gevogelte, zuivel, kaas, noten, pitten, zaden, peulvruchten en granen. Dit zijn allemaal voedzame producten die als onderdeel van een maaltijd (vlees, peulvruchten en groenten) of als tussendoortje (handje noten, blokje kaas) gebruikt kunnen worden. Ze kunnen uiteraard ook gecombineerd worden om extra eiwitrijke gerechten te krijgen.
Zie hieronder een aantal variatietips. De eiwitrijke producten zijn schuin gedrukt.
- Ontbijt of tussendoor: Smoothie van 250ml (soja)melk, een eetlepel lijnzaad en een kleine banaan.
- Ontbijt: 1 snee geroosterd volkorenbrood met light roomkaas (met kruiden) en komkommer, daarbij een glas halfvolle melk.
- Maaltijdsalade van gekookte bieten, linzen, walnoten en geitenkaas.
- Maaltijdsalade: Blikje tonijn, handje linzen, een halve komkommer in blokjes, een handje gehalveerde cherrytomaten, een eetlepel zonnebloempitten en een plakje fetakaas
- Warme maaltijd: Zilvervliesrijst met een blikje bonenmix en een voorgesneden groentepakket.
- Warme maaltijd: Couscous, gegrilde kipfilet, 200 gram gegrilde courgette, reepje verkruimelde fetakaas, eetlepel gedroogde koriander.
- Tussendoortje: 4 kleine saladebolletjes mozzarella met een handje slamix
- Tussendoortje: Gerookte kipreepjes met een restje gekookte groenten van de dag ervoor.
- Klein schaaltje halfvolle yoghurt met een eetlepel walnoten. In stukje gehakt kan je deze beter door de yoghurt verdelen.