Ingrediënten:
– 160 gram winterpeen
– 60 gram dadels
– 40 gram walnoten
– 20 gram havermout
– 1 eetlepel vanille aroma
– 1/2e eetlepel koek-en speculaaskruiden
– 1 theelepel kaneel
– 20 gram kokosrasp
Bereiding:
1. Was de winterpeen en snijd deze in stukjes. Hak vervolgens fijn in de keukenmachine of blender.
2. Voeg de dadels en walnoten toe en maal alles fijn.
3. Voeg de havermout, vanille aroma, koekkruiden en kaneel toe en meng door elkaar.
4. Draai van het mengsel kleine balletjes (ca. 10-12 stuks)
5. Rol de balletjes door de kokosrasp en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Je kunt natuurlijk ook grote balletjes maken, dan zijn ze wat energierijker.
Variatie: mocht je niet dol zijn op kokos kun je ook 40 gram walnoten fijnmalen in de keukenmachine en de balletjes hierdoor rollen.