Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Marokkaanse couscous met garnalen (en een vegetarische variant)

Bereidingstijd 20-30 minuten, voor 2 personen

Ingrediënten
2 takjes verse rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn)
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
200 gram garnalen OF 200 gram feta
150 gram (volkoren) couscous
1 eetlepel kaneel (of ras el hanout)
500 gram groenten: (diepvries)doperwten, 2 paprika’s, 1 venkel, 1 courgette, 3 bosuitjes
1 verse rode Spaanse peper
Half bosje verse munt (of 1 eetlepel gedroogde munt)
1 citroen
2 eetlepels yoghurt
1 granaatappel (of bakje kant-en-klare granaatappelpitjes)

Bereidingswijze
Maal de rozemarijnnaaldjes met de tenen knoflook in een vijzel. Meng een eetlepel olie, paprikapoeder en een scheutje kokend water er doorheen en meng dit door de garnalen. Laat dit even marineren.

Kook water voor de couscous. Snijd in de tussentijd de groenten en de rode peper fijn. Zet een wokpan met een eetlepel olie op het vuur.
Doe de groenten en de rode peper in de wok en roer af en toe door tot de courgette en paprika een beetje zacht geworden zijn. Wok d bosuitjes en de munt de laatste minuut mee.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de eetlepel kaneel er doorheen.

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak ze in 4-5 minuten gaar. Serveer ze met de couscous, gewokte groenten. Maak de borden af met een eetlepel yoghurt, partje citroen en granaatappelpitjes.

Laat bij de vegetarische variant de garnalen weg en verkruimel op het eind feta over de groenten en couscous.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver uit zijn boek ‘Superfood voor elke dag’.

Laat een reactie achter

Contact

Oasestraat 75
1448NR Purmerend
Telefoon: 0653191051
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl