We hebben weer een heerlijk recept om met jullie te delen.
Het origineel komt uit het Jumbo magazine, maar het is iets aangepast om het gezonder te maken (zie hier het originele recept: https://www.jumbo.com/lauwwarme-surf-%27n-turfsalade-met-gegrilde-groenten/501647/).
Hoeveelheden voor 4 personen, bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
– 200 gram zilvervliesrijst
– 1 blik kikkererwten (ongeveer 400 gram)
– 100 gram (verse) knoflooksaus
– bakje (15 gram) verse bladpeterselie, fijngesneden
– 1 courgette, in dunne plakjes
– 3 paprika’s (rood, groen, geel), in reepjes gesneden
– 90 gram chorizo in plakjes
– 250 gram gamba’s of cocktailgarnalen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de verpakking. Giet af en laat afkoelen (even afspoelen onder koude kraan).
Meng de rijst met de kikkererwten, knoflooksaus en peterselie.
Grill of wok ondertussen de chorizo, ui, paprika, courgette en garnalen met de olijfolie, knoflook en oregano. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Schep regelmatig om.
Meng de gegrilde groenten met chorizo en garnalen door de salade met rijst en kikkererwten.