Hebben jullie fijne paasdagen gehad?
Na al dat lekkere paaseten is het wellicht weer eens tijd voor een wat lichtere maaltijd?
Zie hier het recept voor een heerlijke frisse bietensalade met yoghurtdressing:
Ingrediënten voor 1 portie salade:
100 gram spinazie
100 gram (voorgekookte) rode bieten
50 gram ricotta
2 theelepels (40 gram) pijnboompitten
Ingrediënten voor de dressing:
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze:
Zet en koekenpan op middelhoog vuur met de pijnboompitten erin. Laat deze roosteren tot ze lichtbruin kleuren en beginnen te geuren. Schud af en toe even met de pan.
Leg de spinazie in een schaal. Snijd de bietjes in plakjes en leg deze er boven op. Verspreid de ricotta er overheen.
Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, citroensap en peper door elkaar.
Strooi als laatste de pijnboompitten over de salade. Serveer met de dressing.