Ovenschotel met gnocchi
Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten (waarvan 20 minuten oventijd)
Ingrediënten
500 gram gnocchi (1 pak, ligt in de supermarkt bij de spaghetti)
2 courgettes
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
4 tomaten
2 bollen mozzarella
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
2 eetlepels olie
Extra tip: voeg ook eens wat rucola toe
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een grote koekenpan of wok en doe de gnocchi en courgette erin. Voeg de Italiaanse kruiden samen met een flinke snuf peper en zout toe. Bak goed door op half hoog vuur, zodat de gnocchi lichtbruin wordt en de courgette gaar. Dat duurt een minuut of tien. Er moet vocht uit de courgette verdwijnen, anders wordt je ovenschotel te nat.
Roer de tomatenpuree er doorheen.
Pak een ovenschotel en doe de helft van het gnocchi-courgettemengsel erin.
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
Leg op het gnocchi-courgettelaagje alle tomatenplakjes en de helft van de mozzarella.
Maak hierop een tweede laag gnocchi-courgette en maak af met de overgebleven bol mozzarella.
Schuif je schotel de oven in en bak ongeveer 20 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is en goudbruin wordt.
*recept geïnspireerd op een recept van chickslovefood