Met deze ovenschotel krijg je in 1 keer alle groenten binnen die je per dag nodig hebt en zelfs meer! Het is lekker én het staat in een mum van tijd op tafel!
Dit recept is voor 2-3 personen
Ingrediënten:
– 120 gram volkoren pasta
– 1 rode ui
– 1 knoflookteen
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 eetlepels italiaanse kruiden
– 2 tomaten
– 1 bol mozzarella
– 1 plakje cheddarkaas
Bereiding:
1. Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit dit even aan op laag vuur in een eetlepel olijfolie.
3. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes. Voeg toe en bak ca. 5-8 minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree en de italiaanse kruiden toe en bak nog even mee.
5. Giet de pasta af en meng dit door het groente mengsel.
6. Giet de helft van het pasta groente mengsel in een ovenschaal.
7. Snijd de tomaat in plakjes en bedek de ovenschotel hiermee. Voeg vervolgens de rest van het pasta groentenmengsel toe.
8. Snijd de mozzarella in plakken en de cheddarkaas in reepjes en verdeel dit over de ovenschotel.
9. Zet de schotel voor ca. 8-10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.