Ik zag deze erwten en courgette pasta in de supermarkt liggen en wilde dit gelijk proberen. Het is geen echte pasta maar het is spliterwtenbloem met gedroogde courgette in de vorm van pasta, ook verkrijgbaar in andere varianten.
De smaak van dit product is wel flink anders dan gewone pasta, maar wat mij aanspreekt is dat er per 100 gram meer eiwitten en vezels inzitten dan in normale pasta. Interessant als je op je gewicht let of gewicht wilt verliezen!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
– 150 gram Erwten en Courgette pasta (van het merk Bonduelle is wat ik heb gebruikt)
– 1 teen knoflook
– 1 rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 courgette
– 100 gram cherrytomaten
– 1 eetlepel pesto
– 100 gram feta
Bereiding:
- De pasta kook je precies 7 minuten en spoel je daarna af met koud water.
- Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit dit kort aan in de olijfolie.
- Snijd de courgette in halve maantjes en bak dit met de ui en knoflook mee totdat het gaar is.
- Voeg de laatste paar minuten de cherrytomaten en de pesto toe aan het groentemengsel en roer goed door.
- Je kunt de pasta door de groente heen roeren of apart van elkaar serveren.
- Verkruimel de feta boven het gerecht en eet smakelijk!