Deze zachte amandelkoekjes zijn lekker fris door de citroen.
Ingrediënten:
200 gram amandelmeel
50 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
1 mespunt kurkuma
Sap van een halve citroen
1 eetlepel gesmolten boter
3 eidooiers
Optioneel een snufje zout
Bereiding:
– Verwarm de oven 30 minuten voor op 250 graden
LET OP: als je de koekjes uiteindelijk in de oven plaatst zet je de oven uit.
– Mix het amandelmeel, poedersuiker, bakpoeder, kurkuma en eventueel een snufje zout door elkaar en voeg vervolgens citroensap, boter en eidooiers toe.
– Kneed tot een glad deeg.
– Rol balletjes van het deeg en rol deze door wat poedersuiker.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de balletjes op, druk ze met twee vingers iets plat.
– BELANGRIJK: Schakel de oven uit.
– Schuif de bakplaat onderin de oven en laat de koekjes in 20 minuten garen in de hete oven.