Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
– 250 gram gnocchi
– 1 courgette
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 2 tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 bol mozzarella
– 50 gram feta
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijdt de courgette in kleine blokjes, en bak dit samen met de gnocchi in olie. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak flink door op half hoog vuur. De gnocchi mag goud bruin worden. Dit duurt een minuut of 10.
3. Roer de tomatenpuree door het gnocchi-courgette mengsel en doe de helft in een ovenschotel.
4. Snijd de tomaten in plakjes en bedek de schotel met de tomaat. Houdt nog een paar plakjes achter de hand voor de volgende laag.
5. Doe de rest van het gnocchi-courgette mengsel in de ovenschotel.
6. Snijdt de bol mozzarella in plakjes en leg dit bovenop de ovenschotel samen met de plakjes tomaat.
7. Verkruimel de feta over de ovenschotel heen.
8. Bak voor ca. 20 minuten in de oven.
*Dit recept is geïnspireerd op een recept van Chickslovefood