Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Risotto met snijbonen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram risottorijst
– 600 ml groentebouillon
– 400 gram snijbonen
– 1 paprika
– 30 gram boter
– 40 gram walnoten
– Indien gewenst een handje 30 + kaas

Bereiding:
1. Hak de knoflook fijn en snipper de ui, fruit ca. 3 minuten aan op laag vuur in 1 eetlepel olijfolie.
2. Voeg de risottorijst toe en bak mee totdat de korrels beginnen te glanzen.
3. Voeg een scheutje voor scheutje wat bouillon toe, maar wacht eerst totdat de bouillon is opgenomen voordat je de volgende scheut toevoegt. Herhaal dit en roer regelmatig. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de rijst gaar is.
4. Snijdt de snijbonen en de paprika in kleine blokjes en roerbak dit in een andere pan in een eetlepel olijfolie. Als de risotto gaar is kun je dit er aan toevoegen en doorroeren.
5. Roer de boter en de walnoten door de risotto heen. Voeg indien gewenst wat 30 + kaas toe en roer dit door de risotto.


Laat een reactie achter

Contact

Oasestraat 75
1448NR Purmerend
Telefoon: 0653191051
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl