Dit is een recept van I am a Foodie. Omdat we fan zijn van deze zwarte bonen brownies willen wij dit recept ook graag met julie delen!
Het recept is genoeg voor 8 stukjes.
Ingrediënten:
– 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
– 10 ontpitte en fijngesneden medjooldadels
– 2 eieren
– 3 eetlepels olie
– 70 gram cacao
– 1 theelepel vanille extract
– 2 theelepels bakpoeder
Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
3. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.
4. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin.
5. Bak de brownie 30 minuten in de oven, als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8 stukjes.