Recept voor 2 personen
Ingrediënten
– 150 gram (ongekookt) zilvervliesrijst
– 1 teentje knoflook
– 2 cm gember
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel sambal manis
– 500 gram nasigroenten
– 40 gram ongezouten pinda’s
– 2 eieren
Bereiding:
1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember samen met de sambal 2 min aan op laag vuur.
3. Draai het vuur hoog en voeg de groenten toe en wok dit ca. 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak nog 3 minuten . Verdeel de pinda’s over de nasi en roer door.
4. Bak de eieren in ca. 3 minuten tot spiegeleieren en serveer bij de nasi.
Eet smakelijk!