Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Eet 250 gram groenten per dag

Eet 250 gram groenten per dag

Mensen schatten hun eigen groente-inname vaak iets te optimistisch in. In de praktijk horen we cliënten vaak zeggen dat het met voldoende groenten eten wel goed zit.
De gemiddelde Nederlander krijgt echter slechts 127 gram groenten per dag binnen.

Voldoende groenten eten is gezond, aangezien bewezen is dat het eten van voldoende groenten het risico op het ontwikkelen van overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker verkleint.

Een aantal tips om wél aan de 250 gram per dag te komen:

  • Zorg dat je bij de warme maaltijd minimaal 200 gram bereide groenten per persoon overhoudt.
  • Van spinazie heb je bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid nodig om hier gekookt of gewokt 200 gram van over te houden. De Groente- en Fruitwijzer kan je hierbij helpen.
  • 200 gram van 1 soort groente kan best veel zijn. Combineer daarom verschillende groenten, zoals doperwten en peultjes, broccoli en bloemkool, courgette en paprika.
  • Verwerk extra groenten door de pastasaus, eventueel met staafmixer er doorheen gepureerd.
  • Gebruik extra tomaat, komkommer of rauwe spinazie op brood. Met avocado en kipfilet tussen 2 broodjes een heerlijke lunch.
  • Met een dip van yoghurt of houmous is bijv. komkommer of wortel tussendoor ook bij kinderen vaak een succes.
  • Een groentesoepje is zo gemaakt: klein beetje bouillonpoeder in een pan water, groenten en/of peulvruchten koken en pureren. Met wat (pompoen)pitten er doorheen heb je een voedzame lunch!
  • Als je bij de avondmaaltijd extra groenten klaarmaakt, kan je dit de volgende dag prima gebruiken als lunch. Denk bijvoorbeeld aan 200 gram gewokte groenten met 100 gram kip of tonijn.
  • Gebruik een groentespread op brood. Deze zijn kant-en-klaar te krijgen, van Albert Heijn huismerk of Zonnatura, maar zijn ook makkelijk zelf te maken.

20160802_154451Wortelspread met walnoten
Benodigdheden:
750 gram wortel, in stukjes gesneden
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel gember(poeder of puree)
0,5 theelepel peper
Handje walnoten
Werkwijze:
Kook de wortels gaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Meng de wortels met de paprika, gember en peper.
Gebruik de blender of staafmixer om er een puree van te maken. Hak de walnoten in stukjes en roer door de puree. Smeren maar!

Laat een reactie achter

Contact

Oasestraat 75
1448NR Purmerend
Telefoon: 0653191051
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl