Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Een kijkje in het eetpatroon van een diëtist – deel 3

Vandaag het eetdagboekje van Mieke de Rooi

Maandag
Ontbijt: Ik sta op met een lekkere mok Chai tea met sojamelk en een roggebroodje met halvarine. Dan ga ik naar de sportschool, waar ik een uurtje cardiotraining doe. Als ik thuis kom drink ik een paar glazen water en eet ik een banaan en een schaaltje magere kwark. Als lunch neem ik 2 volkoren boterhammen met appelstroop. Tussendoor nog wat koffie met sojamelk. ’s Avonds ga ik met een vriendin uiteten. Ik bestel de gegrilde vis, zeewiersalade en witte rijst. Als toetje drink ik een kop verse muntthee met honing en later op de avond bestellen we nog een glas droge witte wijn.

Dinsdag
Vandaag begin ik om 13 uur met werken. Ik sta om 9 uur op, drink een mok Chai tea met soyamelk en een schaaltje magere kwark met 2 kiwi’s en honing. Vervolgens even een rondje hardlopen in het Vondelpark, het wordt een klein rondje van 4 km, aangezien ik niet heel veel tijd heb. Als ik thuis kom smeer ik 5 volkoren boterhammen met Philadelphia basilicum, tomaatjes en sla. Stop deze samen met een appel en een banaan in mijn tas om mee te nemen naar mijn werk. Als lunch neem ik 2 boterhammen en de appel en als avondeten neem ik 3 boterhammen en de banaan. Tussendoor drink ik nog een stuk of 3 koffie met halvamel en een paar koppen thee. Als ik ’s avonds thuiskom van werken drink ik een grote beker koffie met soyamelk en neem ik een schaaltje Optimel vanille vla.

Woensdag
Als ik wakker word neem ik zoals gebruikelijk een grote beker Chai tea met sojamelk. Ik ontbijt met 2 sneetjes roggebrood met halvarine. ’s Middags ga ik lunchen met een vriend. Ik kies voor de wentelteefjes met vers fruit en stroop. Ik drink er 2 cappuccino bij.

’s Middags heb ik met een collega afgesproken. Op woensdagvond organiseren wij wekelijks een pubquiz in het kroegje Zola waar ik naast de diëtistenpraktijk werk. ‘s Middags snoep ik 3 mini-marsjes die in een pot op tafel staan. Daarnaast drink ik 3 grote koppen thee leeg. ’s Avonds eten we samen in Zola. Ik neem een bordje pasta met garnalen, rode saus en asperges, heerlijk. Tijdens de quiz drink ik 2 glazen crystel clear en 1 glas droge witte wijn.

Donderdag
Ik ontbijt met 2 koppen zwarte koffie en een boterham met appelstroop. Daarna ga ik een uur sporten in de sportschool. Als ik thuiskom eet ik 2 kiwi’s en een schaaltje Optimel vanille vla. Tussendoor drink ik 3 glazen water en nog een paar koppen koffie, dit keer wel met een scheutje sojamelk. Heb een drukke werkdag in Zola, waardoor ik geen tijd heb voor pauze en om te lunchen. Drink wel 2 glazen crystel clear tussendoor. Als ik om 19.30 klaar ben met werken, fiets ik naar een vriendin die een etentje geeft. We eten hartige taart met gesmolten brie, champignons, tomaat, pijnboompitten en spinazie. Ik drink na het eten nog 2 grote bekers groene thee.

Vrijdag
Vandaag begin ik om 9 uur bij mijn werk ik Purmerend. Ik drink een glas water en een kop koffie met sojamelk en smeer 3 boterhammen met appelstroop. Als ik in de bus zit eet ik mijn eerste boterham op. Tussendoor drink ik veel thee en 3 koppen koffie met halvamel. Als lunch eet ik de 2 overgebleven boterhammen en een appel. Vanavond is de eerste avond van de week dat ikzelf iets klaarmaak. Ik vul een wrap met verschillende soorten groenten, olijven, sla en salsasaus. ’s Avonds ga ik met een paar vrienden een drankje drinken. Ik houd het bij 2 spa rood met citroen, moet de volgende dag weer werken.

Zaterdag
Ontbijt: ik begin vandaag de dag met een kopje koffie met sojamelk en een roggebroodje met halvarine. Vanmorgen niet voldoende tijd om brood te smeren, dus stop 2 krentenbollen en een appel in mijn tas. Tussendoor drink ik 2 koppen thee en 3 kopjes koffie met halvamel. ’s Middags eet ik de krentenbollen en de appel op. Na het werk, ga ik 6 km hardlopen in het Vondelpark. Als ik thuis kom drink ik 2 grote glazen water en snoep ik een banaan en wat tomaatjes die in de koelkast liggen. Aan het einde van de middag neem ik een kom tomatensoep.

’s Avonds ga ik bij mijn zusje eten, zij kan zo lekker koken! Het wordt een heerlijke maaltijd van tilapiafilet, viskruiden, gegrilde groenten, rode pesto en aardappel gratin. Daarna gaan we naar een voorstelling in de stadsschouwburg. Daar een cappuccino gedronken en de avond afgesloten in een kroegje met 2 biertjes.

 

Zondag
Op zondag begin ik vroeg in Zola. Ik ontbijt daarom ook niet thuis, maar daar. Ik neem 2 cappuccino en maak een smoothie met magere yoghurt, mango, munt en sinaasappel. Tussendoor drink ik 2 grote bekers verse muntthee met honing en 2 glazen crystel clear.

Ik lunch laat om een uurtje of vier met 2 zuurdesembroodjes met avocado en peper. Als ik om 19 uur klaar ben met werken ga ik met drie vriendinnen bij de Japanner eten, we bestellen alle drie sushi en zeewiersalade. Ik drink 2 glazen spa rood met citroen, 1 glas droge witte wijn en neem als toetje een kopje verse muntthee.

Wat valt mij op?
Het werkt toch wel confronterend als je een week lang een eetdagboekje bijhoudt. Ook als diëtiste eet ik niet perfect. Ik eet heel vaak buiten de deur en ook ik houd van een glas alcohol en een chocolaatje op zijn tijd. Fruit, groenten, zuivel en vis eet ik voldoende. Ik gebruik alleen zelden kaas en vlees. Kaas, omdat ik dat niet lekker vind en vlees uit oogpunt voor dier, natuur en milieu.

 

 

Laat een reactie achter

Aanmelden voor nieuwsbrief


Contact

Beemsterburgwal 18
1441KB Purmerend
Telefoon: 0299-606143
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl