Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Een kijkje in het eetpatroon van een diëtist – deel 2

Vandaag het eetdagboekje van Noekie: bijna afgestudeerd diëtiste en stagiaire bij Diëtistenpraktijk Waterland.

Maandag
Vandaag de hele dag naar de praktijk in Purmerend van 08.45 tot 17.00 uur.
’s Morgen half 8:
– 2 crackers (Bolletje) besmeerd met minarine (Alpro soya), 1x appelstroop en 1x oude kaas.
’s Morgens krijg ik geen 4 crackers op, daarom vind ik het niet erg om de crackers van Bolletje te nemen. Eén crackers van Bolletje bevatten namelijk bijna net zoveel calorieën als één broodje.

Om een uur of elf heb ik een mueslireep genomen met een beker thee.

Ik had drie volkoren broodjes in broodtrommel mee. Mijn brood vries ik altijd in. Als ik brood smeer om mee te nemen, smeer ik deze als ze nog bevroren zijn. Op deze manier zijn ze nog lekker vers als ik ze ’s middags op eet. Deze broodjes heb ik ongeveer om 14.00 uur opgegeten:
– 3x snee volkorenbrood besmeerd met minarine, 1x Jam, 1x fricandeau en 1x appelstroop en 1 beker thee

Om 17.00 uur klaar op de praktijk, maar nog een afspraak in Amsterdam om 18.00 uur. Vlak voor de afspraak nog een banaan genomen.

Om 19.00 uur naar huis met de trein. In de trein ontzettende trek en tijdens het overstappen ruik je dan ook nog alle geuren van afgebakken broodjes, knoflooksaus en tosti’s uit de kiosken komen. Maar in mijn achterhoofd het lekkere eten straks thuis, waar ik mijn trek voor ga sparen!

20.15 uur eten gekookt en aan tafel. Lekker pasta presto gemaakt. Dit is een pasta met tonijn, tomaatjes, artisjokken, olijfjes, bruschetta en rucola. Als toetje een schaaltje vanille yoghurt.


’s Avonds nog 3 kopjes thee met melk met daarbij één ministroopwafel en één choco tof. Later nog een groot glas appeldiksap van Bonbébé

Over de hele dag heb ik een flesje met water bij me die ik elke dag min. 1 keer vul. Dus ik drink hiervan minimaal 1 tot 2 flesjes van leeg.

Dinsdag
Vandaag overdag thuis gewerkt en ’s avonds van 17.00 tot 21.00 uur bij fysio spreekuren gelopen.

In de ochtend heb ik Brinta genomen, deze keer met soja melk (300ml). Normaal gesproken maak ik mijn Brinta met halfvolle melk en doe er dan een schepje suiker overheen. Doordat soja melk van zichzelf al erg zoet is, hoeft er geen suiker overheen.

Als ik thuis ben heb ik altijd de gewoonte om melkschuim te nemen. Ik klop me melk in de koffiemachine en lepel dit uit mijn glas. Ik neem dan 2 bekers, wat in totaal neer zou komen op 1 beker halfvolle houdbare melk. Hier heb ik vandaag twee koekjes bij genomen.

Rond 13.00 uur heb ik mijn lunch genomen:
–  2 broodjes besmeerd met minarine, 1x appelstroop en 1x kaas met tomaat en 1 kopje thee

Nog een extra broodje genomen tussendoor omdat ik weet dat ik vanavond weinig tijd heb voor mijn avondmaaltijd.

Een maaltijdsalade mee genomen, croutons zelfgemaakt van volkoren brood, zelfgemaakte dressing, ei, tomaat, spekjes en pijn boom pitjes. Deze salade tussen het werk door opgegeten.

In de auto nog één banaan genomen. ’s Avonds nog een groot glas appeldiksap.
2 Flesjes water leeg gedronken vandaag.

Woensdag
Vandaag de hele dag thuis gewerkt.

’s Morgens weer Brinta genomen. Nu een keer afgewogen hoeveel melk ik neem, dit was zoals gedacht 300ml. Soja melk was op daarom weer met halfvolle melk gemaakt.

Om 11.00 uur twee kopjes thee met één speculaasbrok.

Om 13.00 uur twee volkoren sneetjes besmeerd met minarine één belegd met fricandeau en één met stroop. Hierbij had ik een beker thee.

Om 15.00 uur heb ik 3 bekers thee genomen met twee biscuitjes. Ik merk als ik de koektrommel op tafel laat staan, ik meer koekjes neem. Daarom pak ik vaak de hoeveelheid koekjes uit de trommel en stop de trommel terug in de kast.

De avondmaaltijd vind ik de lekkerste maaltijd van de dag. Ik vind het heerlijk om te koken. Vooral vis en veel groenten zijn voor mij erg belangrijk. Vandaag heb ik vis uit de oven met tomaat en spaghetti met spinazie.

Als toetje heb ik een tros druiven genomen met bakje vanille yoghurt.

’s Avonds na het avond eten nog 2 bekers thee genomen met een half stroopwafel en een blokje chocola.

Rest van de week
Als ik een dag heb waarop ik de hele dag niet thuis ben ziet mijn dag er vrijwel altijd zo uit als hier de maandag. ’s Morgens neem ik alleen vaak Brinta i.p.v. crackers. En als ik een dag thuis werk, verloopt die als de woensdag.

Voor de rest heb ik deze week ook nog een keer ’s avonds soep gegeten:

Pompoensoep met brood met als toetje grielmeel met kaneel.

 

Weekend
Op zaterdag werk ik in de horeca in een theehuis (overdag). Voordat ik naar het werk ga, neem ik ’s morgens Brinta. Op het werk hebben we allerlei lekkere rijk gevulde broodjes. Ik maak echter altijd voor mezelf een bruin pistoletje klaar, bijv. met een beetje boter, kalkoen, ijsbergsla en tomaat of oude kaas met tomaat. Omdat er voor de rest weinig tijd is om te eten neem ik vaak 1/3 stokbrood (bruin) met één snee bruin brood, zodat ik voldoende energie heb tijdens het werk. Tussendoor neem ik kopjes thee en soms als er tijd voor is een klein koffiekoekje erbij. ’s Avonds neem ik een gewone avondmaaltijd.

Op zondag slaap ik meestal uit en neem ik om 11.00 uur een groot ontbijt bestaand uit 2 bruine pistoletjes met vleeswaren, kaas of zoet en een plakje duivenkater of suikerbrood. Omdat ik laat ontbijt sla ik de lunch over. Wel neem ik vaak ’s middags nog een groot glas zelfgemaakte smoothie.

’s Middags spreken we vaak af met vrienden, we nemen dan vaak toastjes met tapenade en olijfjes met een glaasje wijn. ’s Avonds neem ik gewoon weer mijn gewone warme maaltijd met pasta, rijst of aardappelen, groenten en vlees of vis.

Laat een reactie achter

Aanmelden voor nieuwsbrief


Contact

Beemsterburgwal 18
1441KB Purmerend
Telefoon: 0299-606143
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl