Meer dan afvallen en dieet
Bel ons: 0299-606143

Vergoedingen en tarieven 2018

WelcomeVergoeding 2018

Vanuit de basisverzekering wordt dieetbegeleiding standaard vergoed voor 3 uur per jaar. Let hierbij wel op het eigen risico. Daarnaast wordt de diëtist ook vergoed vanuit een aantal aanvullende verzekeringen. Dit verschilt per verzekeraar.  Voor een overzicht met de aanvullende vergoedingen kunt u de volgende link gebruiken: Vergoedingen 2018

Ketenzorg

Voor mensen met diabetes, COPD en vasculaire risico’s (hart- en vaatziekten of risico daarop) wordt dieetadvisering via de ketenzorg vergoed. Wanneer er sprake is van diabetes, COPD of vasculaire risico’s vraag dan de huisarts naar een verwijzing binnen de ketenzorg.

Vrije toegankelijkheid

Vanaf 1 augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk en kan iedereen zonder verwijsbrief van een (huis)arts bij ons terecht. Indien wij tijdens de begeleiding bijkomende gezondheidsklachten signaleren zullen wij u adviseren alsnog naar de huisarts te gaan

Tarieven

Indien u de consulten zelf betaald gelden de volgende tarieven:

1e Consult (4-8×15 min): €60-120,00: 60 minuten spreektijd inclusief meting lichaamssamenstelling + indien gewenst een persoonlijk voedingsadvies en schriftelijke terugrapportage naar (verwijzend) arts. Het voedingsadvies ontvangt u na het eerste consult of in de stabilisatie fase.

2e Consult OF vervolgconsult lang (2×15 min): €30,00

Vervolgconsult kort (1×15 min): €16,50

Niet nagekomen afspraak: €25,00

De consulten zijn opgebouwd uit directe tijd (de tijd dat u bij de diëtiste bent) en de indirecte tijd (de tijd die nodig is om de voeding te berekenen, het voedingsadvies te maken, het cliëntendossier bij te werken en terugrapportage’s te maken naar de (verwijzend) arts) hier bent u doorgaans niet bij aanwezig.

Aanmelden voor nieuwsbrief


Twitter

View more tweets

Contact

Praktijkadres hoofdkantoor:
Wilhelminalaan 1
1441EK Purmerend
Telefoon: 0299-606143 of 088-0449000
Website: http://dietistenpraktijkwaterland.nl
E-mail: info@dietistenpraktijkwaterland.nl

Meer informatie op contactpagina.

Vind ons ook op:
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Google Maps